0

Новости

ГЕЛІАНТЕКС - ГЕРБІЦИДНА ЗІРКА У ПОСІВАХ СОНЯШНИКА.

ГЕЛІАНТЕКС - ГЕРБІЦИДНА ЗІРКА У ПОСІВАХ СОНЯШНИКА.

05.06.2020

     Геліантекс™ — справжня зірка серед гербіцидів у посівах соняшника. Адже незалежно від типу гібридів — класичних чи тих, що вирощуються за технологіями ЕхргеssSun®, СІеагfield® та СІеагfield® Plus — Геліантекс допомагає вирішити проблему з основними бур’янами в степовій зоні, причому з таким карантинним бур’яном, як амброзія.

Компанія Corteva Agriscience представила революційне рішення для контролю амброзії полинолистої та інших дводольних видів бур’янів — новітній гербіцид Геліантекс™. Ця новинка має не лише господарське значення, а й соціальну складову: вирішуючи проблему поширення амброзії, агровиробники турбуються і про безпеку людей.

Аграрії України давно очікували цю "зірку" на ринку гербіцидного захисту соняшнику,(ознайомившись з успішним досвідом використання цього продукту в Угорщині). В нашій країні також проводили передреєстраційні та польові дослідження, і господарства, які мали змогу випробувати Геліантекс™, теж у захваті. Досі на ринку не було гербіциду, який вирішував би ці проблеми. Він діє на цільові бур’яни і водночас селективний до самої культури.Коли розглядався цей продукт, то дуже зважено підійшли до економічної складової. Ціна гербіциду Геліантекс™ помірна, господарства дуже позитивно її сприймають.

Наголошуємо, що всі засоби захисту рослин компанії Corteva Agriscience реалізуються лише через дистриб’юторів.

Комерційні умови на цей сезон презентували 1 листопада 2019 року, і дистриб’ютори вже почали пропонувати Геліантекс™ агровиробникам.

На Геліантекс™ уже сформувався великий попит, адже він є унікальним рішенням, що не має аналогів на ринку гербіцидів України.

       Arylex™ active є унікальною молекулою, яка лежить в основі гербіциду Геліантекс™. Трьох грамів діючої речовини галауксифен-метилу достатньо, щоб надійно захистити гектар посівів соняшнику від найбільш проблемних видів бур’янів. Ми отримуємо неперевершений контроль амброзії, навіть перерослої, лободи, нетреби та інших злісних видів бур’янів. Відзначається, що Геліантекс™ націлений насамперед на боротьбу з амброзією, адже вона не лише завдає шкоди посівам соняшнику, а й спричиняє алергію у населення. Це серйозна проблема в багатьох країнах Європи, яка не оминула й Україну. Створений на основі унікальної новітньої молекули Arylex™ active (галауксифен-метилу), що належить до нового класу хімічних сполук — арилпіколінатів, цей страховий гербіцид є неперевершеним рішенням для контролю проблемних видів дводольних бур’янів у посівах соняшнику. За словами фахівців, більшість нових продуктів, які виходять на наш ринок, є швидше еволюційними, ніж революційними, адже вони розроблені на основі відомих діючих речовин. А нова молекула Arylex™ active — це реальна інновація, яка надає аграріям низку суттєвих переваг та розширює можливості.

Геліантекс™ надійно контролює у посівах соняшнику лободу білу, нетребу звичайну, канатник Теофраста та інші складно контрольовані бур’яни. І, що особливо важливо, дає змогу ефективно боротися з амброзією полинолистою, зокрема перерослою.

Гербіцид не лише стане у пригоді аграріям, а й допоможе вирішити проблему алергії, спричиненої пилком цього бур’яну. А це важливо для України. 

Фермери Угорщини високо оцінили Геліантекс™ порівняно з іншими технологіями гербіцидного захисту. Була відзначена ефективність боротьби з амброзією, гнучкість застосування, швидкість дії, безпечність для культури та навколишнього середовища. Виробники Угорщини, які порівнювали у своїх господарствах урожай у межах одного поля (з високим ступенем забур’янення амброзією), де були застосовані різні технології, зауважили:

 Новітній гербіцид забезпечив у середньому прибавку врожаю 480 кг/га, а це 160-200 $ додаткового прибутку.

       Випробування Геліантекс™ у різних регіонах України також свідчать про його високу агрономічну ефективність та економічну доцільність. Результати польових дослідів підтвердили надзвичайну ефективність проти проблемних дводольних видів бур’янів і технологічну зручність застосування гербіциду Геліантекс™, адже його можна використовувати у посівах соняшнику, що вирощується за різними технологіями.Ми отримали прибавку врожаю від 0,3 до 0,5 т/га на ділянках, де було застосовано гербіцид Геліантекс™ — або після ґрунтової схеми захисту, або після використання діючих речовин імазамокс та імазапір, чи у баковій суміші з трибенурон-метилом.Такі результати отримані на полях зі значним рівнем забур’яненості амброзією, лободою, щирицею, нетребою тощо.

Продукт за належного застосування вирізняється селективністю до культури, не перешкоджає соняшнику формувати високий урожай. Фахівці також зауважили, що Геліан­текс™ ідеально підходить для використання у суміші з фунгіцидами Аканто Плюс® чи Танос® у фазі 6-8 листків.

Геліан­текс™ надає такі переваги сільгоспвиробникам, як широке вікно застосування — від появи 4-х справжніх листків соняшнику до початку стадії «зірочки», можливість використання з різними системами захисту, як досходовими, так і післясходовими, відсутність обмежень у сівозміні. Також варто відзначити безпечність для навколишнього середовища внаслідок надзвичайно низької норми діючої речовини — 3 г/га — та її меншої летючості.

        Лінійка інноваційних продуктів, створених на основі молекули Arylex™ active, яка включає гербіциди Квелекс™ та Паллас Екстра™ для посівів зернових, Слаш™ та Белкар® для посівів ріпаку озимого, — це нові неперевершені стандарти захисту, доступні українським агровиробникам.

Провідна компанія у сфері захисту рослин Corteva Agriscience має не лише багату спадщину найкращих світових брендів. Вона націлена на постійний пошук найбільш ефективних рішень у сфері сільськогосподарського виробництва!

                                                   ЗРОСТАЙ  РАЗОМ  З  НАМИ !


У Вас остались вопросы?

Оставьте заявку, наш консультант свяжется с Вами в течение часа